Не захищатиму і не даватиму грошей – Трамп зізнався, що шантажував лідерів країн НАТО

45-й американський президент Дональд Трамп зізнався, що шантажував лідерів країн Європи тим, що США не захищатимуть союзників по Північноатлантичному Альянсу у разі нападу Російської Федерації.

Дональд Трамп

Фото – ap.org

Виступаючи на передвиборчому мітингу в штаті Айова, екс-глава Америки згадав часи свого президентства і в черговий раз почав грати на темі фінансування структур Альянсу, інформує «НБН».

Трамп поскаржився, що більшість держав-членів НАТО роблять надто малі внески в організацію та виділяють недостатньо коштів на оборонні потреби, нібито перекладаючи основний тягар на Вашингтон.

Скандальний політик згадав, як під час його президентства він заявив партнерам США з Європи, що Америка не захистить їхні країни у разі вторгнення РФ і не надасть їм фінансової підтримки.

За словами колишнього американського лідера, глава однієї з держав підвівся і уточнив, чи справді у разі нападу Росії на його країну США там не буде.

«Я не захищатиму вас і не даватиму грошей», – відповів Трамп європейському лідеру.

Нагадаємо, нещодавно екс-глава США під час передвиборчого виступу зганьбився, переплутавши угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана з турецьким президентом Реджепом Ердоганом.

Exit mobile version