Лавров вимагає забезпечити його присутність на зустрічі глав МЗС ОБСЄ: що заважає путінському міністру потрапити у Скоп’є

Керівник зовнішньополітичного відомства Російської Федерації Сергій Лавров поскаржився, що не може потрапити на зустріч глав МЗС ОБСЄ у Північній Македонії, яка закрила свій повітряний простір для літаків країни-агресора.

Сергій Лавров

Фото – ria.ru

З 30 листопада по 1 грудня у столиці Північної Македонії проходитиме зустріч глав міністерств закордонних справ ОБСЄ, на яку Лаврова можуть не пустити, інформує «НБН» з посиланням на Barron’s.

Як виявилося, через обмежувальні заходи щодо країни-агресора Північна Македонія закрила свій повітряний простір для російських літаків. Крім цього, під санкціями знаходиться і сам путінський міністр, що також заважає йому потрапити у Скоп’є.

Глава зовнішньополітичного відомства Північної Македонії Буяра Османі повідомив, що керівник МЗС РФ звернувся з офіційним листом до уряду держави, який зараз головує в ОБСЄ. У ньому соратник Путіна вимагає забезпечити його присутність на зустрічі в Скоп’є.

Рішення щодо участі Лаврова у заході буде ухвалено найближчими днями, оскільки, згідно з правилами, на зустрічі ОБСЄ мають бути представники всіх 57 держав, які входять до організації.

Раніше ЗМІ повідомили, що глава МЗС Росії готує візит кремлівського диктатора у КНДР.

Exit mobile version