Шольц назвав умову, за якої він відновить переговори з Путіним

Глава німецького уряду Олаф Шольц розповів, за яких умов він відновить переговори із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Також канцлер пояснив, що потрібно зробити, щоб Україна змогла досягти успіхів.

Олаф Шольц

Фото – AP Photo / Julia Nikhinson

В інтерв’ю виданню Heilbronner Stimme канцлер ФРН заявив, що він відновить переговорний процес із російським президентом-агресором лише після того, як той виведе свою окупаційну армію з української території, повідомляє «НБН».

Шольц нагадав, що глава Кремля планував військову кампанію таким чином, щоби встановити контроль над сусідньою державою протягом двох тижнів, проте це не спрацювало.

Політик зазначив, що ЗСУ змогли відвоювати багато територій, проте РФ необхідно змусити зробити «крок назад». На думку глави уряду Німеччини, це допоможе Україні досягти успіху.

Наприкінці літа журналіст опублікував розмову Шольца з головою Франції Еммануелем Макроном, під час якої вони обговорювали переговори канцлера ФРН із Путіним на 9-й день вторгнення РФ до України. Німецький політик розповів, що диктатор відмовився зустрітися з ним та з українським лідером Володимиром Зеленським і вимагав визнати «незалежність ЛДНР» та анексію Криму.

Нагадаємо, раніше Шольц і генсек Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг зробили прогноз щодо тривалості російсько-української війни.

Exit mobile version