У Пентагоні пояснили, чому Вашингтон продовжує підтримувати канали зв’язку з РФ

Керівник Міністерства оборони США Ллойд Остін заявив, що необхідно підтримувати канали зв'язку з державою-терористом навіть після його повномасштабного нападу на Україну. Генерал американської армії пояснив таку позицію.

Ллойд Остін

Фото – afp.com

У четвер, 16 листопада, під час брифінгу глава американського оборонного відомства повідомив, що вважає важливим рішення президента Джо Байдена та китайського лідера Сі Цзіньпіна відновити контакти між військовими Америки та КНР, інформує «НБН».

Генерал ЗС США заявив, що американське керівництво намагається зберігати контакти навіть із Кремлем, незважаючи на початок Російською Федерацією повномасштабної війни проти Української держави. Міністр нагадав, що у розпал бойових дій він мав можливість провести телефонні переговори з керівником російського оборонного відомства Сергієм Шойгу.

Свою позицію Остін пояснив тим, що потрібно мати можливість говорити з друзями і мати здатність говорити з противниками. Глава Пентагону додав, що це критично важливий потенціал, який мають підтримувати США, щоб у майбутньому впоратися із кризою.

Раніше в Міноборони США виступили проти припинення вогню між Ізраїлем та бойовиками ХАМАСу.

Exit mobile version