Завдяки допомозі Росії КНДР успішно запустила супутник-шпигун

Стало відомо, що влада Північної Кореї отримала від країни-агресора Російської Федерації спеціальну допомогу для успішного запуску розвідувального супутника. Таким чином, у вівторок, 21 листопада, КНДР успішно запустила розвідувальний апарат до космосу.

Путін і Кім Чен Ин

Фото - lb.ua

Як повідомляє «НБН» з посиланням на Reuters, такі дані навів член керівної південнокорейської Партії влади народу Ю Санг-Бам, який входить до парламентського комітету з розвідки.

Примітно, що запуск супутника-шпигуна у вівторок став третьою спробою Пхеньяна після двох невдалих запусків та першої поїздки її лідера Кім Чен Іна на територію Російської Федерації у вересні. В ході візиту диктатор РФ дав обіцянку КНДР допомогти створити супутники.

Ю Санг-Бам зазначив, що після цього в КНДР відправили дані про ракети-носія, які були використані під час двох попередніх запусків супутників, а Російська Федерація запропонувала власний аналіз таких даних.

Спілкуючись із журналістами та посилаючись на публічно заявлену обіцянку Путіна допомогти КНДР з ракетою-носієм, а також обмінятися даними між Пхеньяном та Москвою, Ю сказав наступне:

Про успіх третього запуску Національна розвідувальна служба зробив оцінку, що була допомога від Російської Федерації.

У той же час інший член комітету Юн Кун-Юн заявив, що запуск був успішним, оскільки супутник вийшов на орбіту і КНДР може запустити більше супутників і провести ядерне випробування вже наступного року.

Нагадаємо, раніше Блінкен повідомив, які секретні технології може отримати Північна Корея від РФ.

Exit mobile version