Шольц висловився щодо військової допомоги Україні, згадавши про наслідки перемоги Путіна для Європи

Глава німецького уряду Олаф Шольц висловився щодо надання фінансової та військової допомоги Україні. Канцлер ФРН натякнув на те, що буде з Європою, якщо кремлівський диктатор Володимир Путін переможе у війні проти України.

Олаф Шольц

Фото – LUIS ROBAYO/AFP

У вівторок, 28 листопада, виступаючи в парламенті на тлі зіткнення ФРН із кризою внутрішнього бюджету, канцлер заявив, що надання військової та фінансової допомоги українцям має «екзистенційне значення» для європейських держав.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на AFP.

За словами глави німецького уряду, Берлін, поряд із Вашингтоном, є одним із найбільших спонсорів Києва, надаючи Збройним силам України зброю для боротьби з російськими загарбниками.

Шольц підкреслив, що ФРН продовжить підтримувати українців доти, доки їм це буде потрібно. Політик додав, що в Німеччині ніхто не хоче серйозних наслідків для країни у разі перемоги президента-агресора Володимира Путіна у війні.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Саксонії похвалив канцлера за затягування передачі ракет Taurus Києву, заявивши, що війну в Україні необхідно «заморозити».

Exit mobile version