Вперше з часів СРСР Путін витратить майже 40% бюджету на силові структури: озвучено вражаючі цифри

Российский диктатор Путин поставил свою подпись под законом о федеральном бюджете на 2024-2026 годы. Из него следует, что уже в следующем году российские власти впервые со времен Советского Союза намерены выделить практически третью часть всех своих расходов на содержание войска. Также эти деньги пойдут и на оборонно-промышленный комплекс.

Армія РФ

Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН», у російському виданні Moscow Times йдеться, що за один рік за статтею «національна оборона» буде витрачено 121 мільярд доларів США (10,775 трильйона рублів). Це на 70 відсотків більше, ніж 2023 року.

Отже, частка військових видатків у бюджеті, загальний розмір якого досягне 36,6 трильйона рублів, сягатиме 29,5 відсотка.

Як відомо, третину бюджету на оборону витрачав СРСР останні роки свого існування. Зокрема, у 1990-ті роки на «військові цілі» було закладено 71 мільярд рублів із 241,3 млрд, або ж у відсотковому еквіваленті – 29,4%.

Крім того, ще 3,338 трильйона рублів, відповідно до закону про бюджет, уряд РФ витратить за статтею «національна безпека». А це бюджети спецслужб, Росгвардії, МВС та системи ФСВП. Якщо порівнювати з поточним роком, то такі витрати збільшаться на 163 мільярди рублів. Отже, загалом майже 40 відсотків бюджету буде витрачено на всі існуючі у Росії силові структури.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що Міноборони Росії почало активно вербувати жінок для війни проти України.

Exit mobile version