Сійярто пояснив зустріч Орбана з Путіним та відмову Угорщини постачати зброю Україні

Керівник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що Будапешт не допомагатиме Україні постачанням зброї. Також він пояснив зустріч прем'єр-міністра Віктора Орбана із кремлівським диктатором Володимиром Путіним, яка відбулася у жовтні.

Петер Сійярто

Фото – facebook.com/szijjarto.peter.official

Глава угорського зовнішньополітичного відомства заявив, що Будапешт ніколи не надаватиме Україні військову допомогу. Дипломат вважає, що чим довше Київ отримуватиме зброю, тим більше триватиме війна.

Про це інформує «НБН» з посиланням на CNBC.

Також Сійярто прокоментував переговори Орбана з Путіним у жовтні. За словами глави МЗС, угорський прем’єр-міністр зустрівся із кремлівським диктатором, щоб «побачити, чи є можливості для миру» у російсько-українській війні.

Журналісти нагадали, що Угорщина, незважаючи на членство в Європейському Союзі, виступає проти антиросійських санкцій ЄС, зокрема, обмежень на імпорт газу та нафти з РФ. Будапешт пояснює це тим, що йому потрібно підтримувати постачання енергоносіїв у країну та боротися з інфляцією.

Раніше ЗМІ повідомили, що Орбан хоче зірвати грудневий саміт Євросоюзу, на якому мають обговорити допомогу Україні та її членство в організації.

Exit mobile version