У МЗС Німеччини закликали союзників створити «оборонний щит» над Україною

Глава Міністерства закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що цієї зими країна-агресор знову спробує залишити українців без теплої води та електроенергії, атакуючи цивільну інфраструктуру країни. Дипломатка закликала союзників Києва захистити Україну від ударів російських окупантів.

Німеччина

Фото – reuters.com

У середу, 29 листопада, у кулуарах зустрічі глав міністерств закордонних справ держав-членів Організації Північноатлантичного договору у Брюсселі німецька дипломатка закликала союзників України створити «оборонний щит» над її територією, інформує «НБН» із посиланням на DW.

За словами керівниці зовнішньополітичного відомства ФРН, цієї зими Російська Федерація завдаватиме ударів по критичній інфраструктурі України, щоб позбавити жителів країни теплої води та електроенергії.

Бербок закликала партнерів допомогти захистити Україну від атак путінських окупаційних сил. Глава МЗС Німеччини нагадала, що Берлін передав Києву електрогенератори та ЗРК Patriot.

Нагадаємо, канцлер ФРН Олаф Шольц висловився про військову допомогу для України. Політик заявив, що Європа матиме проблеми у разі перемоги РФ у війні.

Exit mobile version