В ISW пояснили виправдання Путіним війни проти України висловлюваннями про «безмежну» Росію

Кремлівський диктатор Володимир Путін вкотре почав виправдовувати вторгнення військ РФ в Україну розповідями про «безмежний рускій мір». У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили висловлювання президента-агресора.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

Аналітики ISW у своєму звіті звернули увагу на заяви глави Кремля на засіданні Всесвітнього російського народного собору 28 листопада, якими він спробував виправдати війну проти України, інформує «НБН».

Під час виступу диктатор розповів про «російську націю», куди він включає також українців і білорусів. Крім цього, Путін заявив, що у «рускій мір» входять не лише жителі сусідніх держав, а й неслов’янські народи, які населяють територію РФ, а також народи та нації, які живуть на територіях Російської імперії та Радянського Союзу.

Глава Кремля переконаний, що РФ має об’єднати «російську націю», яка складається з українців, білорусів та росіян, «насильно розділених» через політичні прорахунки під час розвалу СРСР.

Експерти пояснили претензії Москви на Східну Європу, Середню Азію та Кавказ тим, що російський лідер вважає «рускім міром» території, на яких існували Київська Русь, Московське царство, Російська імперія, Радянський Союз, а також територію країни-агресора.

Раніше американські аналітики пояснили фальшиві сигнали кремлівського диктатора Заходу про «готовність» РФ сісти за стіл переговорів із українською стороною.

Exit mobile version