У Білому домі назвали три напрямки роботи США для допомоги Україні цієї зими

В Адміністрації глави США Джо Байдена констатували, що Кремль не відмовляється від своїх намірів занурити українців у холод і темряву цієї зими. У зв'язку з цим Білий дім працює у трьох напрямках для допомоги Києву у період опалювального сезону.

США

Фото – reuters.com

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу в четвер, 30 листопада, назвав три ключові пріоритети підтримки України Вашингтоном цієї зими, пише «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Представник Білого дому зазначив, що американське керівництво працює над посиленням протиповітряної оборони, стійкості енергетичної системи України, а також над забезпеченням захисту критичної інфраструктури країни.

Чиновник нагадав, що торік Російська Федерація намагалася занурити українців у холод і темряву, проте так і не досягла своєї мети. Цієї зими Кремль продовжить атакувати енергетичну інфраструктуру сусідньої держави.

Вашингтон та союзники працюють над посиленням української ППО, щоб Сили оборони могли знищувати БПЛА та ракети, якими росіяни атакуватимуть об’єкти критичної інфраструктури.

Крім цього, Америка передає Києву резервне обладнання та матеріали для підвищення стійкості енергомережі та запобіганню втраті світла і тепла.

Раніше у Берліні закликали союзників Києва створити «оборонний щит» над Україною для захисту країни від атак ЗС РФ цієї зими.

Exit mobile version