У РФ майже вдвічі скоротилася кількість прибічників війни: у ISW пояснили результати соцопитування

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували результати опитування російської опозиційної соціологічної організації «Хроніка». Результати дослідження демонструють суттєве скорочення прибічників війни проти України серед росіян.

Росіяни

Фото – rbc.ru

Соціологи організації «Хроніка» з’ясували, що з лютого цього року кількість громадян країни-агресора, які підтримують так звану «СВО», нібито скоротилася майже вдвічі, повідомляє «НБН».

У звіті аналітиків ISW наголошується, що у період з лютого по жовтень цього року кількість респондентів-прихильників війни знизилася з 22% до 12%.

Водночас 40% росіян підтримали виведення військ Путіна із сусідньої країни без досягнення РФ військових цілей, а 33% опитаних виступили за продовження так званої «спецоперації».

Американські експерти згадали результати соцопитування «Левада-Центру», яке показало 55% прихильників мирних переговорів та 38% прихильників продовження військової агресії.

В ISW вважають, що вторгнення в Україну посилило в Росії існуючу та створило нову соціальну напруженість, що дуже помітно в інформпросторі, незважаючи на зусилля Кремля щодо цензури.

Водночас у РФ рівень схвалення дій кремлівського диктатора Володимира Путіна виріс до максимуму, що підтверджують результати соцопитування «Левада-Центру» за листопад.

Exit mobile version