Путін збільшив штат армії РФ: в ISW пояснили, що означає указ диктатора

У п'ятницю, 1 грудня, кремлівський диктатор Володимир Путін підписав указ про збільшення штату армії держави-терориста. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, що означає відповідне розпорядження російського лідера.

Володимир Путін

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що 1 грудня у Російській Федерації збільшили чисельність збройних сил з 2,039 до 2,209 мільйона осіб. Загальна чисельність бойового складу армії країни-агресора збільшилася з 1,15 до 1,32 мільйона людей, інформує «НБН».

Американські експерти нагадали, що у вересні минулого року Москва оголосила про мобілізацію 300 000 росіян у путінські окупаційні сили у зв’язку з указом диктатора про так звану часткову мобілізацію.

Наприкінці листопада генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг повідомив, що з початку повномасштабної війни армія Путіна втратила більше 300 000 убитими та пораненими.

В ISW пояснили, що так звана часткова мобілізація, вербування добровольців та величезні втрати ЗС РФ пояснюють чистий приріст бійців окупаційних військ на 170 000 осіб із 25 серпня 2022 року по 1 грудня цього року.

В Інституті вивчення війни дійшли висновку, що глава Кремля відповідним указом не розпорядився збільшити чисельність своєї армії, а затвердив кількість 2,209 мільйона загарбників як офіційний штат.

Раніше у розвідці Великобританії розповіли про спроби Москви припинити поширення антимобілізаційних настроїв у країні-агресорі.

Exit mobile version