Вбивці «Шахедів»: Великобританія передала Україні керовані ракети Martlet

Сполучене Королівство Великобританія передало потреби Збройних сил України ракети Martlet. Саме ці речі допоможуть захисникам України у боротьбі із ворожими дронами.

Стрільба

Фото - Liga.net

Як інформує «НБН» із посиланням на The Times, для боротьби з дронами-камікадзе «Шахед» Великобританія передала Україні деякі із своїх новітніх озброєнь. Це ракети Martlet.                                                                                                                 

За даними видання, Британія передала Українській державі вищезгадане озброєння без жодних офіційних заяв. Поки що таких не було.

Наскільки відомо, ракети Martlet – це легка багатоцільова керована ракета, яка була створена для потреб британських військовослужбовців Thales Air Defense.

Наскільки відомо, оборонне відомство Великобританії розмістило перше замовлення на тисячу ракет. Їхні поставки були заплановані, починаючи з 2013-го. Однак початкова експлуатаційна спроможність була придбана у 2021-му році, а повна оперативна спроможність очікується у 2024-му.

Нагадаємо, раніше ми писали матеріал про те, що Туреччина передала Україні понад шість сотень одиниць броньованої техніки для протистояння російській агресії.

Exit mobile version