Шарль Мішель терміново припиняє свій візит до Китаю через лист Орбана

У зв'язку із погрозами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбара зірвати саміт Євросоюзу у грудні, президент Європейської ради Шарль Мішель припинить свій візит до Китаю.

Шарль Мішель

Фото - aa.com.tr

Як пише “НБН“, про це йдеться у матеріалі видання Politico.

“Мішель, який вирушив до Китаю на перший з 2019 року особистий саміт ЄС-Китай, має намір повернутися до Брюсселя з метою продовжити переговори з лідерами щодо подальших дій”, – сказано в матеріалі.

Крім того, у статті сказано, що у своєму вчорашньому листі Орбан закликав Мішеля зняти переговори щодо вступу України з порядку денного найближчого саміту Європейської ради.

“Закликаю вас з усією повагою не закликати Європейську раду ухвалити рішення з цих питань у грудні, оскільки очевидна відсутність консенсусу обов’язково призведе до провалу”, – написав Орбан.

Відомо, що лояльний до РФ прем’єр Угорщини категорично не підтримує початок переговорів щодо вступу України до ЄС після схвалення Європейською комісією початку переговорів щодо членства у листопаді. Також він має намір ветувати заплановану допомогу Україні у розмірі 50 мільярдів євро.

З огляду на це Мішель змушений повернутися з китайської столиці після першого дня зустрічей у четвер – частково через відсутність захищеної телефонної лінії в Пекіні, щоб поговорити з керівниками країн ЄС без підслуховування Китаю.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Макрон запросив Орбана до Парижа.

Exit mobile version