У Міноборони Німеччини заявили, що Україна не отримає обіцяного мільйона снарядів від ЄС

Глава оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Європейський Союз не зможе передати Україні обіцяний мільйон боєприпасів. Однак міністр пообіцяв, що ситуація зі снарядами у ЗСУ покращиться, зокрема завдяки допомозі Берліна.

Німеччина

Фото – radiosputnik.ru

В інтерв’ю телеканалу ZDF керівник Міністерства оборони ФРН заявив, що Україні не передадуть обіцяний країнами Євросоюзу мільйон снарядів. Чиновник констатував, що ЄС навряд чи зможе досягти цієї мети до весни наступного року, інформує «НБН».

Глава оборонного відомства вважає, що «ця цифра» породила очікування, які так і не виправдалися, пояснивши, що оборонній промисловості, яка перейшла з мирного часу, не так легко виготовити мільйон боєприпасів.

Водночас Пісторіус запевнив, що ситуація зі снарядами для ЗСУ все ж таки покращиться, адже тільки Берлін передасть Києву майже 200 тисяч боєприпасів. При цьому міністр додав, що на цей процес потрібен час.

Зауважимо, що вирішити проблему із забезпеченням українських військ снарядами хоче допомогти і Фінляндія. У Гельсінкі заявили, що мають намір збільшити виробництво боєприпасів.

Exit mobile version