Сенат США заблокував законопроект про надання допомоги Україні

Проект закону, який передбачав передачу Українській державі та Ізраїлю нову допомогу, заблокували в американському Сенаті.

Сенат США

Фото - zn.ua

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у матеріалі Reuters.

Згідно з повідомленням, документ було заблоковано через те, що республіканці наполягали на своїх вимогах посилити заходи щодо контролю за імміграцією на кордоні Штатів та Мексики. 45 сенаторів віддали свої голоси “за”, а 48 – “проти”. Отже, проект закону вартістю 110,5 мільярда доларів США не зміг отримати 60 голосів. Це було необхідно, щоб розпочати обговорення проекту закону.

Проти документа, зокрема, свої голоси віддали республіканці та Берні Сандерс, який здебільшого голосує з демократами, але висловив свою занепокоєння щодо фінансування «поточної нелюдської військової стратегії Ізраїлю проти палестинців».

А ось лідер республіканців Мітч МакКоннел заявив:

Сьогоднішнє голосування – це те, що необхідно лідеру Демократичної партії, щоб визнати, що республіканці в Сенаті мають на увазі те, про що ми говоримо. Тоді проголосуємо. І тоді нарешті давайте почнемо використовувати пріоритети національної безпеки Америки, зокрема прямо тут, у нас вдома.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про заклик Байдена до Сенату виділити чергову допомогу Україні.

Exit mobile version