У Байдена прокоментували позицію Вашингтона щодо переговорів України з РФ

Спікер Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що українське керівництво має самостійно приймати рішення про подальші кроки у війні з Російською Федерацією, зокрема щодо завершення бойових дій шляхом переговорів з Кремлем.

Джон Кірбі

Фото – reuters.com

У четвер, 7 грудня, представник Адміністрації Байдена відповів на запитання представників ЗМІ про те, чи не час Києву замислитися про діалог з Москвою, враховуючи, що Конгрес США не ухвалив законопроект про військову допомогу Україні, інформує «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Американський чиновник повідомив журналістам, що вони будуть незадоволені його відповіддю. Кірбі заявив, що український лідер Володимир Зеленський має визначати, коли і як закінчиться війна. Крім того, президент вирішує, на яких умовах він згоден сісти за стіл переговорів із кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Представник Білого дому додав, що для України залишається загроза масованої присутності збройних сил держави-терориста. Спікер Ради нацбезпеки США уточнив, що російські загарбники не мають наміру всю зиму сидіти на оборонних позиціях.

Раніше глава України розповів, чи тисне Захід на Київ щодо переговорного процесу із росіянами.

Exit mobile version