Євродепутати звернулися до влади Польщі через ситуацію на кордоні з Україною

Група європейських депутатів закликала польського президента Анджея Дуду та керівництво інститутів ЄС вжити заходів для припинення блокування перевізниками Польщі кордону з Україною.

Українські вантажівки

Фото - censor.net

Як пише “НБН“, із такою заявою виступив литовський євродепутат Андрюс Кубілюс.

“Депутати Європарламенту закликали президента Дуду і лідерів інститутів сприятимуть припиненню блокади польських перевізників прикордонних переходів на кордоні з Україною, що триває”, – підкреслив він.

Більше того, політик переконаний, що на карту поставлено солідарність Євросоюзу з Україною, яка протистоїть російському вторгненню та захищає європейські цінності.

Кубилюс окремо подав текст звернення до керівництва Польщі та ЄС. Його автори наголошують, що блокування кордону призводить до зниження здатності України захищатись від російської агресії, оскільки все необхідне військове обладнання та товари перевозяться через Польщу. Крім того, перевізники перешкоджають гуманітарним вантажам від європейських організацій та волонтерів.

На думку європейських політиків, ситуація на польсько-українському кордоні нагадує блокаду з боку Росії, яка перекрила вільний доступ до українських портів Чорного моря. Вони назвали ситуацію “неприйнятною”, оскільки вона відповідає інтересам Кремля та серйозно шкодить репутації не лише Польщі, а й усього Європейського Союзу.

“Ми не можемо бути осторонь, коли найважливіша європейська чеснота – солідарність, солідарність з Україною – опинилася під загрозою”, – зазначили євродепутати.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про те, що в Польщі повідомили, чому контакти Дуди та Зеленського останнім часом стали не такими імпульсивними.

Exit mobile version