Втрачають соцвиплати, пенсії, не можуть виїхати за кордон: ЗМІ розповіли про проблеми власників паспорта РФ у Придністров’ї

В окупованому російськими військами молдавському Придністров'ї власники паспортів країни-агресора зіткнулися з проблемами, оскільки їм доводиться підтверджувати громадянство терористичної держави.

Невизнане Придністров'я

Фото – Sputnik / Mihai Caraus

Видання OBOZ.UA, посилаючись на джерела в так званій «Придністровській молдавській республіці», повідомило, що власникам паспортів РФ в окупованому регіоні доводиться доводити, що вони є громадянами країни-агресора, інформує «НБН».

Журналісти пояснили, що два роки консульство РФ у Тирасполі не проводило запис в електронну чергу для заміни паспортів, а під час пандемії коронавірусу відомство взагалі було зачинене. Внаслідок цього власники прострочених документів тепер змушені проходити перевірки справжності паспорта або обґрунтованості його видачі.

Сама процедура перевірки є заплутаною, і пересічні громадяни практично не можуть її пройти. У консульстві від них вимагають принести паспорт РФ чи метрику, де місцем народження зазначена країна-агресор. У деяких випадках їм просто вказують на двері.

Жителі невизнаного Придністров’я можуть приїхати до Росії і оформити громадянство там, проте для цього їм потрібно мати закордонний паспорт РФ, яких у багатьох також прострочений.

Через відсутність російських паспортів близько 50 000 пенсіонерів у «ПМР» не можуть розраховувати на соцвиплати від держави-терориста чи Молдови.

Нагадаємо, раніше у «ПМР» закликали Москву ввести в регіон більше «миротворців». Влада Молдови дала жорстку відповідь на такі заяви.

Exit mobile version