Норвегія передає Україні додаткові системи ПВО NASAMS: що відомо

Сьогодні стало відомо, що Норвегія прийняла рішення додатково допомогти Україні військовою технікою. Зокрема, Вооружені сили Української держави отримають свій баланс системи протиповітряної оборони NASAMS.

ЗРК NASAMS

Фото - building-tech.org

Як повідомляє «НБН», про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті уряду Норвегії.

Зокрема, там відзначається:

Норвегія жертвує Києву додаткові системи ПВО NASAMS на суму 335 мільйонів норвежських крон (24,4 млн доларів США). Деякі системи, які ми відправляємо з власних складів боєприпасів, щоб забезпечити як можна більшу доставку боєприпасів в Україні, а інші замовляються у виробників для доставки пізніше. Цілий Україна залежить від підтримки її союзників, а також партнерів, щоб у неї не була можливість протистояти армії російського агресора.

Згідно зі словами міністра оборони країни Бьорна Арільда Грама, ПВО є вирішальною частиною оборони України, а українська влада завжди просять про посилення підтримки ПВО і надають цьому пріоритет.ччччч

Він зазначив, що це стане “більшим вкладом” у здатність України захищати себе.

Правительство країни вирішило передати додаткові NASAMS із власних запасів Вооружених сил, оскільки Україні “крайне необхідно розвивати ПВО в короткостроковій перспективі”.

Раніше ми вже писали про те, що Шольц озвучив дату доставки в Україну чергового ПВО Патріот.

Exit mobile version