Місце України – в ЄС: прем’єр Фінляндії у новорічному зверненні заговорив про війну та проблеми з безпекою в Європі

Глава уряду Фінляндії Петтері Орпо у новорічному зверненні згадав про російське вторгнення, заявивши, що воно створило проблеми з безпекою в Європі. Також політик прокоментував початок переговорів щодо членства України в ЄС.

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо

Фото – Roni Rekomaa / Lehtikuva

Глава уряду, вітаючи жителів Фінляндії із Новим роком, згадав про російсько-українську війну. Політик заявив, що вторгнення РФ до країни остаточно змінило ситуацію у сфері безпеки в Європі, повідомляє «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Орпо нагадав, що українці мужньо борються не лише за незалежність та свободу своєї країни, а й за всі європейські держави, а також західні цінності.

Глава уряду запевнив, що Гельсінкі продовжать допомагати Києву у війні проти російських загарбників. Зокрема, країна збільшила потужності виробництва важких снарядів, щоб підтримувати українців у довгостроковій перспективі та водночас зміцнити власну обороноздатність.

Політик додав, що Гельсінкі активно працюють над інтеграцією України в об’єднання держав Європи. За словами прем’єр-міністра, початок переговорного процесу щодо членства країни в організації посилає її громадянам меседж, що обнадіює: місце України – в ЄС.

Нагадаємо, заступниця керівника партії «Слуга народу» назвала терміни інтеграції України в Євросоюз.

Exit mobile version