В ISW пояснили, чому Путін у новорічному зверненні не загострював увагу на війні проти України

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували новорічний виступ кремлівського диктатора. Американські аналітики пояснили, чому у своєму зверненні лідер росіян побіжно згадав про війну проти сусідньої держави.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що диктатор використав своє звернення до росіян у новорічну ніч для конкретизації ідеологічних пріоритетів РФ на 2024 рік, інформує «НБН».

Експерти нагадали, що рік тому глава держави-терориста звертався до громадян в оточенні військовослужбовців і відкрито говорив про цілі так званої «спецоперації».

У своїй промові вчора, 31 грудня, Путін опустив будь-які згадки про війну проти сусідньої країни, просто подякувавши окупантам, які нібито борються за «правду і справедливість». Крім того, за спиною президента-агресора був Кремль.

Глава РФ у своєму виступі зосередився на наголошенні національної єдності. Диктатор повідомив, що 2024 рік буде «Роком сім’ї». Військовий злочинець зазначив, що російська сім’я – «кістяк багатонаціонального народу РФ», а сама країна-агресор – «одна велика родина».

В ISW вважають, що глава Кремля прагне відновити концепцію «русского мира» як основу внутрішньої та зовнішньої політики РФ. У новорічному зверненні російський лідер назвав «стовпи» цього «мира» – сім’ї та багатонаціоналізм суспільства держави-терориста.

Раніше росЗМІ розповіли про подарунок глави Міноборони РФ Сергія Шойгу, який налякав Путіна.

Exit mobile version