ЗМІ розповіли про план Європи для підтримки України на випадок приходу Трампа до влади у США

Лідери європейських держав думають про сценарій підтримки України у боротьбі з російськими загарбниками на випадок, якщо до влади в Америці прийде 45-й президент США Дональд Трамп.

Дональд Трамп

Фото – Vincent Alban/Reuters

Якщо скандальний політик Дональд Трамп знову очолить США й Вашингтон відмовиться допомагати Україні, держави Європи мають намір продовжувати підтримувати країну у боротьбі проти РФ, інформує «НБН» із посиланням на британське видання The Times.

Журналісти, посилаючись на неназваного високопосадовця в уряді Сполученого Королівства, пишуть, що Великобританія та інші європейські держави мають намір протягом року збільшити виробництво зброї для допомоги Києву та стримування агресії Росії.

Співрозмовник видання наголосив, що кремлівський диктатор Володимир Путін робить ставку на перемогу Трампа на президентських виборах. Тому в Європі думають про те, як забезпечувати Україну зброєю без Америки, якщо до влади прийде екс-лідер США і «спробує висмикнути вилку з розетки».

За словами високопоставленого британського чиновника, європейські лідери усвідомлюють, що главі Кремля не можна дозволити перемогти, оскільки такий сценарій несе серйозну загрозу безпеці їхніх країн.

У матеріалі наголошується, що деякі чиновники на Заході не сумніваються, що Україна зможе утримувати свою територію, навіть якщо Штати відмовляться підтримувати її.

Раніше колишня радниця Адміністрації президента США пояснила, чому Путін чекає на перемогу Трампа на президентських виборах.

Exit mobile version