Чи справді США утилізують ATACMS замість їх передачі Україні: що говорять у Пентагоні

Представник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки генерал Пет Райдер прокоментував чутки у ЗМІ про те, що Вашингтон має намір утилізувати далекобійні ракети ATACMS замість того, щоб передати цю зброю Україні для боротьби з російськими окупантами.

Речник Пентагону Пет Райдер

Фото - AP Photo/Andrew Harnik

У четвер, 4 січня, під час брифінгу у Вашингтоні представник Пентагону висловився про повідомлення журналістів щодо утилізації ATACMS США замість того, щоб передати Києву ці далекобійні ракети, інформує «НБН».

За словами генерала, він бачив відповідні публікації у пресі. Представник американського оборонного відомства заявив, що матеріали ЗМІ щодо наміру Вашингтона утилізувати установки та ракети ATACMS є неправдивими.

Зазначимо, видання Newsweek раніше писало, що влада Америки нібито має намір перетворити на металобрухт установки ATACMS і сотні ракет M39 і M39A1 з терміном придатності, який минув, замість того, щоб відправити їх українським захисникам.

Як повідомлялося, в уряді ФРН відповіли на заклики до Берліна передати Україні Taurus. Політик відповів, чи змінилося щось у питанні надання цих крилатих ракет Києву.

Exit mobile version