Північна Корея використовує Україну як полігон для випробування своїх ракет у бойових умовах

Завдяки передачі балістичних ракет Російській Федерації, Північна Корея використовує українську територію як полігон для своїх ракет. Як відомо, ці ракети здатні нести ядерний заряд.

Путін і Кім Чен Ин

Фото - lb.ua

Як інформує “НБН” з посиланням на Sky News, про це йдеться в заяві постійного представника Південної Кореї в Організації об’єднаних націй Хвана Чжуна Кука.

Зокрема, він нагадав, що балістичні ракети малої дальності, які Північна Корея передала Збройним силам Російської Федерації, вже почали запускати по українській території. Зокрема, це було в грудні 2023-го та січні 2024-го років.

Згідно зі словами дипломата, Південна Корея однозначно засуджує такого роду постачання озброєння та атаки.

Дослівно із заяви постійного представника Південної Кореї в ООН:

Північна Корея почала використовувати Україну як випробувальний полігон для власних ракет, здатних нести ядерний заряд. А здійснює вона це шляхом експорту своїх ракет Росії, яка веде війну на території Української держави. Усе це ніщо інше, як нехтування територіальною цілісністю Української держави.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що у Кирила Буданова прокоментували інформацію про відправку Росією на фронт “батальйону з українських військовополонених”.

Exit mobile version