Про що Лавров збрехав в ООН: в ISW проаналізували виступ глави МЗС РФ

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров виступив на засіданні Ради Безпеки ООН, згадавши у своїй промові про переговори, Формулу миру Зеленського та повідомлення щодо ризику нападу росіян на НАТО. У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували заяви соратника Путіна.

Сергій Лавров

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що 22 січня керівник МЗС РФ виступив у Радібезі ООН із черговими гучними заявами про Україну. Проте, деякі твердження дипломата суперечили навіть словам президента-агресора Володимира Путіна, інформує «НБН».

У своїй промові глава зовнішньополітичного відомства РФ заявив, що Москва нібито завжди була готова до переговорів, результатом яких має стати усунення уряду у Києві. Лавров зазначив, що українці не зацікавлені у війні, а Захід «підштовхує» їх до протистояння з росіянами.

Міністр заявив, що Формула миру президента Володимира Зеленського – «шлях у нікуди», що мають усвідомити у Києві та на Заході. Також Лавров додав, що союзники України нібито повідомляють про можливий напад РФ на НАТО, щоб «вимагати гроші» на допомогу Києву. Однак у ISW нагадали, що раніше у глави Кремля неодноразово звучала загрозлива риторика проти Альянсу.

Також Лавров збрехав про атаки ЗСУ на цивільні об’єкти у тимчасово захоплених регіонах України, зокрема в Донецьку, і намагався применшити військові злочини армії РФ.

Глава МЗС заявив, що українці та росіяни на окупованих територіях «живуть у мирі та злагоді». Водночас, загарбники на ВОТ проводять етнічні чистки, примусово депортують громадян України до РФ, працюють над ліквідацією української мови, історії та культури.

Раніше Лавров висловився про «послаблення» переговорної позиції Києва.

Exit mobile version