Це лише стоп-кадр – глава Міноборони Німеччини оцінив військову загрозу РФ для НАТО

Глава Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус висловився щодо нападу військ Російської Федерації на НАТО. На думку представника Берліна, на сьогодні немає ризику війни між державою-терористом та Альянсом, проте ніхто не може сказати, чи залишиться ця ситуація незмінною.

НАТО і РФ

Фото – newsader.com

В інтерв’ю німецькому виданню Bild керівник оборонного відомства Німеччини оцінив військову загрозу для країн Організації Північноатлантичного договору з боку Російської Федерації, інформує «НБН».

За словами міністра, він не бачить небезпеки нападу військ держави-терориста на територію Альянсу. При цьому, на думку чиновника, це «лише стоп-кадр» і ніхто не може сказати, чи збережеться він.

Пісторіус зазначив, що зараз країна-агресор зосереджена на війні проти України. Крім того, у Москви виникли великі проблеми на фронті, незважаючи на спроби поповнення путінських окупаційних сил.

Глава МЗС ФРН вважає, що в НАТО мають дотримуватися принципу стримування, який знайомий ще з часів холодної війни.

Водночас, у Міністерстві закордонних справ Польщі закликають не ігнорувати агресивну риторику кремлівського диктатора Володимира Путіна на адресу НАТО. У відомстві нагадали, як російський лідер погрожував Україні напередодні вторгнення.

Exit mobile version