Путін пропонував «припинити вогонь»: ЗМІ розповіли про зустріч представників РФ та США у Туреччині

Наприкінці минулого року в Туреччині з ініціативи Москви відбулася зустріч представників Російської Федерації та США. Кремлівський диктатор Володимир Путін пропонував Вашингтону «припинити вогонь» в Україні, проте американська влада не погодилася на цей сценарій.

Володимир Путін

Фото – apnews.com

Агентство Reuters, посилаючись на три джерела в РФ, заявило, що наприкінці 2023 року у Туреччині відбувся неофіційний контакт представників країни-агресора та США. На зустрічі російська сторона озвучила пропозицію Путіна – «припинити вогонь» в Україні, яку у Вашингтоні відкинули, повідомляє «НБН».

Росіяни розраховували, що після переговорів американські високопосадовці обговорять пропозицію кремлівського диктатора щодо України, після чого радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван поговорить з радником АП РФ з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим і визначить подальші кроки.

Проте дзвінок у січні розчарував Кремль: Салліван повідомив Ушакову, що Вашингтон не обговорюватиме без представників України припинення вогню. У США чітко дали зрозуміти російському керівництву, що вони не будуть діяти за спиною у Києва і підштовхувати його до переговорів із Москвою.

Нагадаємо, що Путін дав інтерв’ю Такеру Карлсону, в якому закликав США «почати поважати РФ» та домовлятися з нею. В ISW пояснили, чому диктатор погодився на розмову із американським «журналістом».

Exit mobile version