У Держдепі США прокоментували потоплення ВДК «Цезар Куніков», відзначивши винахідливість захисників

У Державному департаменті США прокоментували «демілітаризацію» великого десантного корабля «Цезар Куніков» ЧФ РФ бійцями ГУР МОУ. Представник відомства відзначив винахідливість захисників.

Російський ВДК "Цезар Куніков"

Фото – topwar.ru

Видання «Голос Америки» процитувало реакцію неназваного співрозмовника в Держдепі США, який спілкувався з представниками ЗМІ, на знищення ВДК «Цезар Куніков» Чорноморського флоту РФ, інформує «НБН».

За словами представника відомства, удари українців по кораблях «другої армії світу» морськими безпілотниками – «серйозна справа». Він зазначив, що атаки Сил оборони на судна російських військ не дозволяють флоту окупантів діяти в Чорному морі так, як він діяв на початку повномасштабного вторгнення.

Чиновник підкреслив, що ЗСУ досягли фундаментальної зміни балансу в Чорноморському регіоні завдяки своїй винахідливості, креативності, технологічно передовому підходу та підтримці з боку союзників Києва, зокрема США. Нагадаємо, аналітики ISW спрогнозували наслідки потоплення ВДК «Цезар Куніков» для «другої армії світу».

Exit mobile version