У Держдепі США висловилися щодо вирішення питання вступу України в НАТО цього року

Представник Державного департаменту США Даніел Сайзек висловився щодо вступу України в Організацію Північноатлантичного договору. За словами чиновника, розгляд цього питання на майбутньому саміті НАТО не очікується.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

У коментарі «Суспільному» представник Вашингтона розповів, що цьогоріч НАТО виповнюється 75 років і останнім часом відчутно, що військово-політичний блок зміцнюється. На це впливає розширення Альянсу – інтеграція Фінляндії та фінальні кроки Швеції на шляху вступу в організацію, інформує «НБН».

За словами представника Держдепу США, посилення НАТО є також важливим питанням зв’язку між блоком і Україною, при цьому рішення членів Альянсу щодо членства країни залишається одностайним.

Сайзек нагадав, що на Вільнюському саміті організації всі представники держав-членів говорили, що для українців є місце в Альянсі. Однак остаточне вирішення питання інтеграції країни в НАТО цьогоріч не очікується і, ймовірно, воно розглядатиметься вже після війни.

Нагадаємо, експерт висловився про можливий напад російських військ на Альянс, назвавши мету вторгнення загарбників на територію НАТО.

Exit mobile version