Не можемо чекати другого Перл-Харбора – глава МЗС Литви попередив про можливе вторгнення РФ на територію НАТО

Глава Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландбергіс попередив про можливе раптове вторгнення військ Російської Федерації на територію Північноатлантичного Альянсу. Дипломат заявив, що Захід не може чекати на повторення сценарію Перл-Харбора.

Габріелюс Ландсбергіс

Фото – rbc.ua

Керівник зовнішньополітичного відомства Литви нагадав, що РФ – дуже агресивний сусід, який хоче випробувати НАТО на міцність, тож країни Альянсу мають підготуватися до такого сценарію.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на німецьке видання Tagesschau.

За словами дипломата, Захід не може чекати на повторення другого Перл-Харбора, не може чекати, поки кожна європейська держава зазнає нападу росіян.

Міністр закликав західні країни продовжувати надавати військову допомогу Києву, зокрема закликав Німеччину передати для ЗСУ крилаті далекобійні ракети Taurus.

Нагадаємо, 45-й президент США Дональд Трамп погрожував країнам Європи заохочувати РФ до вторгнення на територію Альянсу, якщо вони не робитимуть внесків у НАТО. Політолог пояснив скандальні заяви колишнього лідера американців та розповів, чому в Європі бояться його повернення у Білий дім.

Exit mobile version