У МЗС Китаю заявили, що «історія розсудить» Україну та РФ, закликавши знайти «політичне рішення»

Глава Міністерства закордонних справ КНР Ван Ї висловився про війну, назвавши її «українською кризою», і закликав Київ та Москву розпочати мирні переговори. За словами китайського дипломата, «історія розсудить», хто з двох країн мав рацію, а зараз варто шукати «політичне рішення».

Глава МЗС КНР Ван Ї

Фото – mid.ru

Керівник зовнішньополітичного відомства КНР після відвідування Європи заявив, що російсько-українська війна, яку в Пекіні називають «кризою», є однією із «гарячих точок», яка викликає негативні наслідки для всієї міжнародної спільноти і не відповідає її інтересам.

Про це пише «НБН» з посиланням на китайське інформаційне агентство Xinhua.

За словами дипломата, «історія розсудить усі нюанси» війни, а також хто із двох держав мав рацію. Глава МЗС вважає, що зараз потрібно невідкладно відновлювати мир шляхом переговорів між Києвом та Москвою. Ван Ї додав, що в Пекіні бачать єдиний вихід із цієї ситуації – «політичне рішення».

Раніше керівник МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль готовий до «дипломатичного» завершення війни. При цьому путінський міністр дав зрозуміти, що Москва не має наміру повертати захоплені регіони України.

Exit mobile version