Вірменія призупинила свою участь у ОДКБ: Пашинян назвав причину

Глава уряду Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що його країна «заморозила» свою участь в Організації Договору про колективну безпеку, де ключову роль відіграє РФ. Прем’єр-міністр назвав причину такого рішення Єревана.

Нікол Пашинян

Фото – ЕРА

Глава уряду Вірменії в інтерв’ю телеканалу France 24 повідомив про призупинення участі його країни в ОДКБ, оскільки договір про колективну безпеку щодо неї не виконувався, зокрема у 2021-2022 роках.

Політик уточнив, що в Єревані зробили такий крок і мають намір подивитися, що буде далі, інформує «НБН».

Говорячи про закриття військової бази, яку Москва розгорнула на території його держави, Пашинян заявив, що це питання у керівництва Вірменії на порядку денному не стоїть.

Прем’єр розкритикував Кремль, звинувативши керівництво РФ у тому, що воно кілька місяців тому відкрито закликало громадян його держави скинути владу. Він вважає, що пропаганда путінського режиму проти нього не зменшується.

Нещодавно в інтерв’ю британському виданню глава уряду Вірменії говорив, що Єреван може переглянути своє членство в ОДКБ. Також прем’єр стверджував, що його країна не є союзником Москви у війні проти України.

Exit mobile version