Лавров відреагував на обіцянку Зеленського провести навесні перший саміт у рамках Формули миру України для врегулювання війни

Керівник зовнішньополітичного відомства Російської Федерації Сергій Лавров у звичному для себе стилі відреагував на заяву Зеленського, в якій він пообіцяв провести навесні перший саміт у рамках Формули миру України, за результатами якого буде розроблено план для врегулювання війни.

Сергій Лавров

Фото - rbc.ru

Як пише “НБН” із посиланням на російські засоби масової інформації, Сергій Лавров накинувся на пропозиції Володимира Зеленського про “про мир” ще до того, як Україна офіційно представила їх Росії. 

Наскільки відомо, двадцять п’ятого лютого президент України дав обіцянку провести перший саміт у рамках Формули миру України, за підсумками якого має бути розроблений план врегулювання війни. Документ після доопрацювання хочуть представити Росії, як уточнив тоді лідер нашої країни.

Однак уже сьогодні, 27 лютого, Сергій Лавров прокоментував такий намір під час спільної прес-конференції з прем’єром Ємену словами про ультиматум. 

Російські ЗМІ прокоментували Лаврова так:

Зеленський ніколи не відмовлявся від ультиматуму. Уся його формула з десяти пунктів була і залишається очевидним ультиматумом.

Також глава МЗС РФ звинуватив столицю України в тому, що остання, за порадою Європи, намагається задіяти в обговоренні “цього паперу” якомога більше країн. Сам же саміт Сергій Лавров назвав “посиденьками” навколо київської “Формули миру”, метою якого є “сімейні фото”.

Нагадаємо, раніше Єрмак перерахував основні пункти Формули миру, які обговорювалися в Давосі.

Exit mobile version