Глава МЗС Литви похвалив пропозицію Макрона щодо відправлення військ НАТО в Україну

Керівник Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландбергіс назвав ідею про відправку військ Північноатлантичного Альянсу в Україну «гідної уваги». Дипломат вважає, що варто замислитися над пропозицією французького лідера Еммануеля Макрона.

Еммануель Макрон

Фото – Reuters / GONZALO FUENTES

Глава МЗС Литви на своїй сторінці в соцмережі Х прокоментував ідею французького президента Еммануеля Макрона щодо розміщення збройних сил НАТО на території України, інформує «НБН».

Дипломат написав, що доля європейських держав вирішується на полі бою в Україні. Під час війни, за словами керівника зовнішньополітичного відомства, необхідне політичне лідерство, амбіції та сміливість мислити нестандартно.

Литовський міністр зазначив, що ініціатива глави Франції щодо введення військ Північноатлантичного Альянсу на українську територію, яка прозвучала на конференції в Парижі 27 лютого, заслуговує на увагу.

Раніше Ландбергіс заявив, що Росія хоче випробувати на міцність держави НАТО. На думку дипломата, члени організації мають готуватись до можливого раптового вторгнення путінських військ на територію Альянсу.

Exit mobile version