Макрон продемонстрував неприязнь до Шольца: ЗМІ розповіли про конфлікт між лідерами Франції та Німеччини

ЗМІ пишуть, що французький лідер Еммануель Макрон і канцлер ФРН Олаф Шольц не ладнають між собою, що може нашкодити Україні в найскладніший для неї момент. Журналісти звернули увагу на те, як представник Парижа продемонстрував неприязнь до глави уряду Німеччини.

Еммануель Макрон і Олаф Шольц

Фото – apnews.com

Інформаційне агентство Bloomberg повідомило про конфлікт між главою Франції та німецьким канцлером, звернувши увагу на їхні висловлювання під час та після паризького саміту європейських лідерів, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що під час виступу французький лідер продемонстрував неприязнь до глави уряду ФРН словами про союзників Києва, які пропонували йому лише «шоломи та спальні мішки». У свою чергу Шольц розкритикував пропозицію Макрона щодо відправлення військ країн НАТО в Україну.

ЗМІ зазначає, що глава Франції бачить канцлера як лідера без сміливості та амбіцій, який мислить лише короткостроковими періодами. У той самий час у Берліні Макрона вважають монархічним діячем, у якого добре виходить видавати грандіозні бачення, аніж втілювати їх в життя.

У матеріалі наголошується, що Макрон і Шольц конфліктують у найскладніший для України момент.

У той же час речник уряду ФРН у коментарі агентству заявив, що розбіжності виникли між французьким лідером і більшою групою, яка вважала його коментарі некоректними, при цьому самі політики добре ладнають один з одним.

Нагадаємо, у Литві закликали замислитися над пропозицією Макрона щодо відправлення західних військ в Україну.

Exit mobile version