В ISW розповіли, як РФ використовує ініціативи Китаю та Туреччини щодо «мирних» переговорів з Україною

У вашингтонському Інституті вивчення війни зазначають, що КНР і Туреччина прагнуть організувати переговорний процес між РФ та Україною. У свою чергу, Кремль використовує зусилля Пекіна та Анкари для своїх інформаційних операцій, спрямованих на позбавлення Києва міжнародної підтримки.

Кремль

Фото – zaks.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що у суботу, 2 березня, у столиці країни-агресора заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Михайло Галузін зустрівся з представником КНР у справах Євразії Лі Хуейєм для обговорення прагнення Пекіна сприяти переговорам Києва та Москви, інформує «НБН».

Після переговорів чиновники заявили, що врегулювання війни нібито не можна обговорювати без російської сторони та врахування її інтересів у сфері безпеки. Вони скаржилися на «ультиматуми» України та Заходу, формати діалогу яких нібито заважають нормалізації ситуації.

У неділю, 3 березня, глава МЗС Туреччини Хакан Фідан повідомив, що Анкара сподівається на швидкий початок переговорного процесу між Києвом та Москвою.

Американські експерти у своєму звіті пишуть, що Кремль регулярно звинувачує Україну та її союзників у відсутності діалогу щодо завершення війни.

При цьому в Москві заявляють про готовність до «мирних» переговорів із Києвом, щоб спонукати Захід піти на поступки щодо суверенітету та територіальної цілісності України, а також позбавити її міжнародної підтримки.

Нагадаємо, кремлівський диктатор Володимир Путін в інтерв’ю Такеру Карлсону зробив цинічну заяву про переговори з Україною.

Exit mobile version