В ISW розповіли, що стоїть за заявами Медведєва про кордони РФ, які «ніде не закінчуються»

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували висловлювання експрезидента РФ, заступника голови Ради безпеки Дмитра Медведєва про кордони країни-агресора, які «ніде не закінчуються». Аналітики пояснили, що стоїть за заявами соратника Путіна щодо територіальних цілей Кремля.

Дмитро Медведєв

Фото – ria.ru

Колишній лідер росіян виступив на форумі «Всесвітній фестиваль молоді» в Сочі, озвучивши територіальні претензії Москви на Україну. У звіті ISW наголошується, що під час своєї лекції Медведєв також дав зрозуміти, що Кремль націлився не лише на захоплення сусідньої держави, інформує «НБН».

На екрані за спиною експрезидента РФ учасникам форуму демонструвалася гіпотетична англомовна карта Східної Європи, яку заступник голови Радбезу вперше показав у своєму Telegram-каналі у липні 2022 року. На ній зображено території Західної України у складі Польщі, Угорщини та Румунії, а Українська держава існує лише в межах Київщини.

Таким чином, Медведєв вирішив підкріпити наратив Кремля про те, що держави Східної Європи мають територіальні претензії на західні регіони України. При цьому американські аналітики вважають, що висловлювання соратника Путіна мають насторожити і країни, які розташовані поблизу Росії.

Скандальний політик зазначав, що кордони РФ нібито «ніде не закінчуються». Не виключено, що Москва має територіальні претензії на частини Польщі, Молдови, Фінляндії та Румунії, які колись входили до складу колишньої Російської імперії.

Нагадаємо, що під час виступу колишній лідер росіян назвав Україну «невід’ємною частиною РФ».

Exit mobile version