Французькі військові не підуть у наступ проти РФ – Макрон зробив чергову заяву щодо відправки військ в Україну

Французький лідер Еммануель Макрон, коментуючи власну ідею щодо ймовірності відправки західних військ на територію України, наголосив, що якщо такий сценарій і буде втілений у реальність, то сили Франції не мають іти в наступ проти Росії.

Макрон

Фото - lb.ua

Як інформує “НБН” з посиланням на “Європейську правду”, про це Макрон заявив сьогодні ввечері, під час інтерв’ю телевізійним каналам TF1 і France 2.

Так, згідно зі словами Макрона, за чинних умов не можна допустити перемоги РФ у війні, яка “йде на європейській землі”.

Він підкреслив:

Що відбувається на території України? Ця війна є екзистенційною для Європи та Франції. Ми встановили дуже багато обмежень, якщо так можна сказати, в нашій лексиці. Ми не йдемо на ескалацію, ми не перебуваємо в стані війни з РФ.

Макрон додав, що якщо все ж таки Франція і буде змушена направити свої війська в Україну, то “єдиним, хто нестиме за це відповідальність, це буде режим Кремля. Це будемо не ми. Ми ніколи не підемо в наступ, ніколи не перехопимо ініціативу. Але нам потрібно дивитися твердо на ситуацію з рішучістю волею і сміливістю сказати, що ми готові вкласти ресурси для досягнення нашої мети, яка полягає в тому, щоб РФ не перемогла”.

Нагадаємо, раніше Макрон озвучив умову для відправки військ Франції в Україну.

Exit mobile version