Глави МЗС ЄС підтримали виділення 5 мільярдів євро на військову підтримку України

Керівники зовнішньополітичних відомств Європейського Союзу ухвалили рішення виділити додатково п'ять мільярдів євро на військову підтримку Української держави в рамках Європейського фонду миру.

Зброя

Фото - rbk.ua

Як інформує “НБН” із посиланням на “Європейську правду“, у засіданні, на якому вирішували це питання, участь брав також і глава МЗС України Дмитро Кулеба.Керівники зовнішньополітичних відомств Європейського Союзу ухвалили рішення виділити додатково п’ять мільярдів євро на військову підтримку Української держави в рамках Європейського фонду миру.

В оприлюдненому повідомленні зазначається:

Засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу, в якому взяв участь очільник зовнішньополітичного відомства України, ухвалило рішення щодо виділення додаткових п’яти мільярдів євро на військову підтримку Української держави в рамках Європейського фонду миру. Міністр висловив вдячність колегам за такий крок.

Крім того, Дмитро Кулеба висловив також слова подяки Чехії за вчасну ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України та всім державам-членам ЄС, які вже зробили власні внески для її втілення.

Наостанок міністр заявив:

Я закликаю тих, хто ще раз роздумує над внесками, зробіть їх якнайшвидше. Це стосується не лише чеської ініціативи, а й кількох інших подібних ініціатив. Значення має кожен день.

Як відомо, минулого тижня постійні представники країн Євросоюзу підтримали збільшення майже на п’ять мільярдів євро Європейського фонду миру, з якого фінансують постачання зброї в Україну. 

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що в Міноборони Чехії озвучили вельми важливе для Києва повідомлення.

Exit mobile version