Угорщина має намір заблокувати передачу Євросоюзом прибутку від російських активів Україні – ЗМІ

Журналісти дізналися про намір Угорщини заблокувати передачу Європейським Союзом доходів від заморожених активів РФ Україні, незважаючи на те, що більшість країн-членів організації підтримують таку ініціативу.

Віктор Орбан

Фото - HOLLANDSE HOOGTE/EAST NEWS

Видання DW, посилаючись на власні джерела, заявило, що у четвер, 21 березня, на саміті ЄС у Брюсселі рішення про закупівлю зброї для України за рахунок заморожених російських активів не буде ухвалено через Угорщину, інформує «НБН».

Неназваний високопоставлений європейський дипломат розповів журналістам, що більшість держав-членів Євросоюзу розуміють, що ці кошти потрібно витратити на військову допомогу Україні. Пріоритетом є закупівля зброї та боєприпасів для ЗСУ, щоб запобігти подальшим руйнуванням у країні. Однак Угорщина має намір заблокувати цей процес.

За словами європейського чиновника, також на порядку денному саміту стоятиме розширення організації – вступ України та Молдови в Європейський Союз. Для цього члени блоку мають схвалити дорожню карту процесу інтеграції цих держав в ЄС.

ЗМІ пише, що існує ймовірність відсутності вирішення цього питання через низку країн, які виступають проти членства України та Молдови в організації. При цьому співрозмовник видання не став уточнювати, про які держави йдеться.

Раніше журналісти дізналися, чому Брюссель не хоче публічно говорити про інтеграцію України в ЄС.

Exit mobile version