Макрон дратує американських чиновників заявами про можливе відправлення військ в Україну – ЗМІ

Західні журналісти повідомляють, що французький лідер Еммануель Макрон розлютив чиновників у Вашингтоні своїми висловлюваннями щодо можливого відправлення військ в Україну.

Еммануель Макрон

Фото – commons.wikimedia.org

Американське агентство Вloomberg, посилаючись на неназваних американських чиновників, заявило, що слова глави Франції про можливе відправлення військ в Україну дратують політиків у Вашингтоні, інформує «НБН».

За даними ЗМІ, Макрон змусив владу Німеччини публічно виключити можливість відправлення військ і таким чином розвіяв двозначність, що зберігається щодо червоних ліній союзників.

Журналісти пишуть, що французький лідер виводить допомогу Україні на перший план передвиборчої кампанії в Європарламент у червні, а також представляє свою опонентку Марін Ле Пен союзницею кремлівського диктатора.

Співрозмовник агентства розповів, що деякі глави урядів держав-членів ЄС розраховують на лідерство Макрона та поділяють його жорстку позицію щодо РФ. При цьому Париж підтримав Варшаву у вимозі заборони зерна з України на території Євросоюзу.

Критики глави Франції у Вашингтоні говорять про те, що він більше говорить, ніж робить. Минулого місяця Макрон казав, що підтримує ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для ЗСУ, проте Париж досі не вніс кошти у цю програму.

Незважаючи на те, що французький президент де-факто став номінальним лідером у зовнішній політиці Європи, американські чиновники сумніваються, що він є найкращим захисником інтересів союзників.

Нагадаємо, що Макрон прокоментував реакцію суспільства на його заяви про можливе відправлення військ в Україну.

Exit mobile version