Речник Держдепу США висловився щодо атак України на російські НПЗ

Речник Державного департаменту США Метью Міллер повідомив позицію Вашингтона щодо ударів України по нафтопереробних підприємствах на території Російської Федерації.

Речник Держдепу США Метью Міллер

Фото – apnews.com

У вівторок, 26 березня, представник Держдепу США заявив, що американське керівництво зберігає позицію щодо атак Сил оборони України на нафтопереробні заводи в РФ, повідомляє «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

За словами чиновника, Вашингтон не заохочує і не підтримує українських захисників у завданні ударів по території за межами їхньої країни, і ця позиція залишається незмінною з початку повномасштабного вторгнення.

У Міллера поцікавилися, чи контактувало американське керівництво з Києвом після того, як під удар потрапило чергове російське нафтопереробне підприємство в Самарі.

Проте представник Держдепу США відмовився коментувати будь-яку дипломатичну взаємодію з Україною, наголосивши, що озвучена ним позиція Вашингтона відображає його «тривалу політику», і її чітко було донесено до української сторони.

Раніше старший радник НАТО з логістики Бен Ходжес прокоментував обстріли російських НПЗ Силами оборони. Екскомандувач армії США в Європі порадив Україні не прислухатися до «рекомендацій» американської влади.

Exit mobile version