Глава Міноборони Франції вперше з 2022 року провів розмову з Шойгу: що обговорили сторони

Свою першу з 2022 року розмову провели міністри оборони країни-агресора Російської Федерації та Франції Сергій Шойгу і Себастьєн Лекорню відповідно.

Шойгу та Лекорню

Фото - liga.net

Як інформує “НБН“, про це йдеться в матеріалі Le Monde з посиланням на офіційну заяву Міністерства оборони Франції.

Отже, згідно з оприлюдненою інформацією, розмова, що відбулася третього квітня, стосувалася, насамперед, терористичного акту, який було здійснено злочинцями в концертному залі ТЦ “Крокус” під Москвою.

В оприлюдненій інформації, між іншим, ідеться про те, що французький очільник Міноборони засудив терористичний акт, що був здійснений у Підмосков’ї двадцять другого березня “Ісламською державою”, та висловив солідарність постраждалим та їхнім родинам.

Дослівно зі зробленої Міністерством оборони Франції заяви:

Він підтвердив, що наша країна не має жодної інформації щодо того, що між цим терористичним актом і Україною є якийсь зв’язок. Також міністр закликав Росію припинити будь-яку інструменталізацію цієї події.

Себастьян Лекорню також висловив засудження триваючої агресивної війни, яку Російська Федерація продовжує проти Української держави. Ба більше, він зазначив, що офіційний Париж продовжуватиме підтримку ЗСУ “стільки, скільки буде необхідно під час її боротьби за суверенітет і свободу, щоб повернути мир і безпеку на європейський континент”.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про заяву Шойгу, де він сказав, що після скоєння теракту в “Крокусі” у росіян нібито з’явилася мотивація воювати проти України

Exit mobile version