Столтенберг прокоментував підготовку РФ до нового можливого наступу

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг відповів, чи фіксує Альянс підготовку держави-терориста до нового можливого наступу.

Єнс Столтенберг

Фото – nato.int

Перед початком зустрічі керівників МЗС держав-членів Альянсу у Брюсселі генсек НАТО повідомив, що організація регулярно фіксує нарощування Російською Федерацією військової сили, повідомляє «НБН» з посиланням на видання «РБК-Україна».

Відповідаючи на питання, чи бачить блок підготовку та нарощування сил росіянами для нової наступальної операції наприкінці весни або на початку літа, Столтенберг повідомив, що Москва продовжує отримувати велику кількість зброї, снарядів із Пхеньяну і Тегерана. Крім того, РФ поставила свою економіку на військові рейки.

За словами політика, з цієї причини ситуація на лінії фронту залишається складною, і союзники Києва в Альянсі мають робити для неї більше, посилювати ППО, артилерію, а також докладати зусиль для переходу до довгострокових зобов’язань перед Україною.

Раніше в ISW вказали на напрям, на якому путінські війська можуть наприкінці весни або на початку літа розпочати масштабний наступ.

Exit mobile version