В ISW пояснили, що стоїть за заявами Пєскова про «пряму конфронтацію» РФ з НАТО

Представник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія і НАТО перебувають у «прямій конфронтації». У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили заяву речника глави Кремля.

Дмитро Пєсков

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що після заяв французького лідера Еммануеля Макрона щодо можливості відправлення військ НАТО в Україну речник Путіна повідомив, що відносини РФ з Альянсом скотилися до рівня «прямої конфронтації», інформує «НБН».

Також, за словами прессекретаря російського лідера, військово-політичний блок «вже втягнули в конфлікт» навколо України. Традиційно Пєсков звинуватив організацію у розширенні та наближенні до кордонів країни-агресора. Очевидно, чиновник натякнув на вступ Фінляндії та Швеції в НАТО.

Американські аналітики вважають, що Кремль довгий час представляє Альянс як екзистенційну загрозу для росіян, а відповідні заяви представника АП РФ спрямовані на посилення цього наративу та впливу на відстрочення важливих рішень Заходу для України.

Експерти пишуть, що після нещодавніх заяв Макрона про можливість відправлення військ НАТО в Україну Москва націлила інформаційну операцію щодо ескалації Росії із військово-політичним блоком на Францію.

Про це також свідчать загрозливі заяви глави МО РФ Сергія Шойгу під час телефонної розмови із керівником французького оборонного відомства Себастьяном Лекорню. Путінський генерал погрожував Парижу проблемами у разі розміщення його військ на українській території.

Раніше в ISW вказали на ознаки підготовки росіян до широкомасштабної війни з Альянсом.

Exit mobile version