В ISW пояснили заяви Лаврова щодо переговорів з Україною без Зеленського

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров, говорячи про переговори з Україною, заявив, що Москві «необов'язково спілкуватися» з Володимиром Зеленським. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили висловлювання чиновника.

Сергій Лавров

Фото – ria.ru

Керівник зовнішньополітичного відомства РФ Сергій Лавров 4 квітня заявив, що нібито переговори Москви та Києва можуть відбуватися без участі Володимира Зеленського. Аналітики ISW у своєму звіті проаналізували висловлювання соратника Путіна, інформує «НБН».

За словами міністра, Україна нібито відповідальна за початок війни у 2014 році та причетна до теракту у Підмосков’ї 22 березня. Дипломат заявив представникам ЗМІ, що у питанні переговорів Кремль вважає «необов’язковим спілкуватися» із президентом сусідньої країни.

Водночас, Москва хоче вести діалог із Заходом, який, як переконаний глава МЗС, не готовий до переговорного процесу. Міністр вважає, що нинішня ситуація на фронті створила «нові умови» для переговорів.

Вкотре Лавров додав, що Кремль нібито готовий до чесного діалогу, який буде заснований на «нових умовах та інтересах безпеки» країни-агресора.

Американські експерти розцінюють будь-які висловлювання про переговори, які звучать із Москви, як спробу змусити Захід поступитися суверенітетом та територіальною цілісністю України.

Також в ISW розповіли, що стоїть за заявою речника Путіна Дмитра Пєскова про «пряму конфронтацію» Росії з Альянсом.

Exit mobile version