Британська розвідка розповіла, як РФ намагається вирішити проблему з нестачею лікарів через війну та мобілізацію

Росіяни через війну проти України та мобілізацію зіткнулися з нестачею лікарів у країні. Розвідка Великої Британії розповіла, як Москва намагається вирішити проблему медичної системи РФ.

Медицина у РФ

Фото – ria.ru

Британська розвідка у своєму звіті повідомила, що держава-терорист зіткнулася з нестачею кваліфікованого медичного персоналу. Голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін 3 квітня повідомив, що в країні не вистачає 30 000 лікарів, пише «НБН» із посиланням на сторінку Міноборони Сполученого Королівства у соцмережі Х.

У відомстві пояснили, що в Росії деякі медпрацівники працюють у приватних установах, інші після початку повномасштабного вторгнення виїхали з країни. До 2% лікарів та іншого медперсоналу втекли за кордон, побоюючись мобілізації в окупаційні війська. Протягом цього року кількість фахівців із вищою медичною освітою в РФ також продовжить скорочуватися.

Щоб вирішити проблему медичної сфери, росіяни почали набирати лікарів з обмеженим підтвердженням кваліфікації із держав Африки, що створює потенціал для деградації клінічної практики у країні-агресорі.

Раніше український лідер Володимир Зеленський повідомив плани Кремля щодо додаткової мобілізації громадян РФ в окупаційну армію.

Exit mobile version