Спроби Кемерона переконати Трампа у питанні розблокування допомоги для України провалилися – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що главі Міністерства закордонних справ Великобританії Девіду Кемерону не вдалося переконати експрезидента США Дональда Трампа розблокувати допомогу Україні.

Дональд Трамп

Фото – nytimes.com

Британське видання The Guardian пише, що під час приватної вечері у Флориді керівник МЗС Сполученого Королівства закликав колишнього лідера американців визнати зацікавленість США у тому, щоб глава Кремля не отримав винагороду за захоплення українських територій, інформує «НБН».

Крім того, представник Лондона наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні у липні для кожної країни-члена Альянсу буде розроблено план досягнення чи перевиконання цільових витрат на оборонний сектор.

Журналісти пишуть, що британський дипломат сподівався на те, що ексглава Білого дому дасть йому сигнал про зміну курсу в питанні надання допомоги Україні, полегшивши йому шлях до зустрічі зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном.

ЗМІ припускає, що аргументи міністра не були переконливими на фоні боротьби за владу в партії республіканців, частина з яких погрожує усунути Джонсона, якщо він винесе на голосування допомогу для України.

Раніше ЗМІ опублікували «подробиці мирного плану» Трампа щодо України. Радник скандального політика заявив, що журналісти видали фейк.

Exit mobile version